High on life

När jag var på gymmet tidigt förra helgen hörde jag när två personer samtalade om att man hinner med mycket på helgen om man går upp någon gång.

Det visade sig att den ena personen var bakis – men att hen trots det hade släpat sig upp till gymmet – för känslan det ger att fånga dagen.
And me agree – jag vaknade av vana tidigt, och har ridit i det strålande vädret, tvättat och dammsugit.

Det är naturligtvis svårare att ta upp på morgonen om man druckit kvällen innan. Jag kan ta lite ekologiskt rödvin någon gång ibland, jag älskar vin och ostbricka, men helst undviker jag alkohol helt.
Varför? Några anledningar finns nämnda under bilden från ett Silent Noice-party i Goa, Indien 2010:

Min behandling mot candida jästsvamp. Ogynnsam svamp- och bakterieöverväxt livnär sig på socker vilket det finns mycket av i alkohol.

Jag har en inflammation i tarmen vilket gör att allt mitt seretonin (ett av kroppens glädjeämnen) skickas till magen i försök om att “reparera” den – det fördelas alltså inte något till hjärnan som det i normala fall gör, och jag blir därför lätt nedstämd om jag dricker.

Min lever har redan svårt som det är med avgiftningsfasen (även detta pga. tarmen).
Jag äter därför en hög dos av B5 (pantotensyra) – som också kan hjälpa mot finnar, vilket sannolikt kan uppkomma om leverns avgiftning inte fungerar optimalt. Pantotensyra minskar mängden fett som produceras i porerna.
Jag äter även c-vitamin, vilket ska tas i samband med B5 (gärna på tom mage, 20-30 min innan frukost), samt zink som inte bara är bra för huden utan som också hjälper levern att rena kroppen från koppar och andra tungmetaller.

Utöver dessa inte alltför pjåkiga anledningar till att jag bör dricka typ te istället för alkohol, är att jag läste att man inte ska dricka om man har brist på hormonet progestron – vilket jag också har hehe.. Bäst att avstå!

Nu ska jag gå ner till julmarknaden på gågatan här i Hultsfred och köpa lite nitlotter för att stödja Lions.

Ha en fin 1:a advent och stay healthy people! 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s