Hudvårdens Esse

gav mig ett presentkort på en ekologisk ansiktsbehandling som jag ska på nu i eftermiddag.

När man ser gamla bilder på min hud förstår man att jag skrev mycket om problemhud innan.

Dagens ansiktsbehandling är dock enbart för avkoppling, inte för att köpa på mig massa produkter.

Innan jag med hjälp av kosten fick bukt på mina magproblem, behandlade jag inte bara huden med både receptbelagd och receptfri medicin, utan även med många olika slags hudvårdsprodukter, från t.ex. JASON, Neutrogena, Aloe Vera, Pro Active, REN, Rosenserien, Nimue..

Den enda ansiktsrengöringen jag använder idag är mjällschampo några gånger i veckan hehe..
Jag tror inte att man morgon och kväll ska tvätta bort hudens naturliga fett = skydd.
Man kan behandla huden inifrån genom att dricka ordentligt, ha god blodcirkulation och äta bra mat och bra fetter – t.ex. avokado med vitamin E som hjälper kroppen att transportera vätska även till det yttersta hudlagret, som annars lätt blir uttorkat.

Som återfuktning har jag redan hittat min mirakelkräm – annars skulle jag köpa hela hudvårdsserien från det afrikanska märket Esse Organic Skincare:Deras produkter är ekologiskt framställda och består av ämnen från vilda, afrikanska växter – t.ex. kamomill, aloe vera, mynta, jojoba, rooibos och ylang ylang. Men de doftar inte bara jättegott utan skyddar även mot fria radikaler.

Produkterna är biologiskt nedbrytbara och fria från parabener, petrokemikalier och syntetiska konserveringsmedel, dofter och färgämnen.
De
innehåller inga animaliska ingredienser och testas inte heller på djur.

Esse är certifierade av Ecocert, Beauty Without Cruelty, Vegan Society och stödjer Fair Trade – rättvis handel.
Som om detta inte vore nog är produkterna förpackade i återvunnet glas → 
http://esseorganicskincare.se/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s