Mänsklig

Har känt mig lite “off track” idag, vaknade första gången klockan 4 och fick sedan gå upp extra tidigt för att åka landsvägsbuss till jobbet.

Jag är som en bebis när det gäller sömn – behöver mina 8 timmar. Inte ens min pappas (knappt flytande) espresso har hjälpt.
Men i förmiddags kom mina föräldrar hem från Finland, så imorgon kan jag ta bilen som vanligt – mina rutiner är viktiga för mig hehe..

Jag tror att mitt behovet av att ha fasta rutiner i vardagen har växt på senare tid.
Samtidigt behöver jag hela tiden förändring, dock mindre nu än innan. Förut kunde jag t.ex. möblera om minst en gång i månaden.

Det är inte bra att vara fäst vid någonting egentligen, och jag tror det är viktigt att lägga märka till sina beteendemönster och vanor – för att inte identifiera sig med dem, och stagnera.

(Trodde aldrig att jag skulle säga det men) barnen jag jobbar med har verkligen gjort min dag, så arbetsdagen gick snabbt och nu ska jag – som vanligt – dricka eftermiddagskaffe, ta en promenad och senare gå på yoga.

På tal om att bryta mönster har jag (till min glädje) accepterat (utan större ansträngning) att jag inte är på topp idag – och att det är helt okej.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s