Buddahs två pilar

20131021-182459.jpg

Som om helgen bara var några långsamma sekunders dröm jag precis vaknat upp ifrån, är jag efter veckans första arbetsdag tillbaks vid vårt köksbord, skrivandes.

Det faktum att måndag är längre ifrån fredag, än vad fredag är ifrån måndag, är ett exempel på Buddahs “första pil“.
Denna pil kan vara vad som helst som känns besvärligt; t.ex. att man har en lång arbetsdag framför sig, en svårt tenta, att ens känslor blivit sårade, att någonting gått sönder, olyckor, sjukdomar… Vad det än är, är det i sig som en pil, som stör, belastar, gör ont.

Den här första pilen definieras av att någonting är som det är, utan att vi kan rå för eller göra någoting åt det, förutom att – för vårt eget bästa  – acceptera det.

Motsatsen till acceptans är motstånd – Buddahs “andra pil“. Motståndet är det som vi skapar runt omkring ett problem/en situation – orongrubblandet, ömkandet, ältandet. Som om den första pilen inte vore nog.

Den andra pilen, vilket kanske till och med är den pil som gör mest skada, rår vi för – den är våra egna tankar. Våra tankar är vårt egna och största ansvar – för de avgör hur vi mår.


ALLT levande består av celler, och cellerna består till större del av vatten. Jorden består till 70 % av vatten, precis som vår kropp vad vi tänker och vilka ord vi använder, spelar alltså en avgörande roll.

Den japanska forskaren Masaru Emoto har genom sina upptäckter kunnat visa hur energin av en tanke, ett ord, en känsla påverkar vattenmolekylerna – och förändrar vattnets kvalité.
Det räcker med att tänka, säga, skriva, stava, läsa ett ord för att bli påverkad av dess energi (detta gäller naturligtvis både för positiva och negativa ord), så ett tips är att ha positiva ord eller ord som står för något vi önskar, t.ex. “glädje” eller “tillit”, som lösenord på mail, telefon, Facebook osv., eftersom vi använder dem dagligen.

Istället för att simma mot strömmen och slösa på sina krafter, kan man trots storm och höga vågor, flyta med, utan motstånd, och spara sin energi. Vinden vänder, vattnet blir snart lugnt och stilla igen, av sig själv – utan att vi lägger näsan i blöt.

Experiment av hur vattenmolekylerna i ris påverkats av positiva och negativa ord:

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s