Mirakelkräm

Maj 2013
Oktober 2013

Ordet skulle kanske slängts för läge sen med tanke på hur utslitet det är. Och blott ett ord är väl vad det är – mirakelkräm?

Hur osannolikt det än låter att det skulle finnas mirakel på tub, har min problemhud gjort att jag ändå testat väldigt många…
God blodcirkulation främjar hudens spänst och vitalitet, jag tror inte några produkter egentligen kan förändra huden – speciellt inte de typer av produkter som likt ett mirakel påstås “återfukta kroppens 10 hudlager” (vi har 3)…

Mycket är genetiskt, men ohälsosam livsstil (stress, dålig mat, tobak, alkohol, lite motion..) och UV-strålning sägs påskynda hudens åldrande. Vi har lyckats förstöra ozonlagret så det inte längre skyddar, så man kan använda en dagkräm med solskyddsfaktor – även när det inte är soligt. Jag använder kallpressat kokosfett, det innehåller laurin-syra som naturligt motsvarar solskyddsfaktor 15.
I mitt inlägg om sambandet mellan hudproblem och kost skrev jag att min hud blivit betydligt bättre efter att ha ändrat matvanor.

Huden är kroppens största organ, allt som kommer i kontakt med den absorberas upp och påverkar resten av kroppen. Jag vill därför berätta om en hudkräm som jag nyligen hittat – som är det närmaste jag kommit en “mirakelkräm”.
Jag använder den här krämen som nattkräm – den funkar när det gäller att lugna irriterad hud och rödhet.

Den är vitaliserande, helt naturlig och ekologisk. Den innehåller inga syntetiska kemikalier, artificiella dofter eller kemiska konserveringsmedel. Dess ingredienser, vilka några skickas efter från Indien, sägs vara självläkande och även ha en balanserande effekt på kroppens energier – på tal om mirakel… Krämen görs av Soullife AB men finns än så länge inte på deras hemsida. Man kan maila dem för att skicka efter deras produkter.
I ett inlägg om stress skrev jag om deras olja.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s