Välgörande kvällsmat

20131008-191038.jpgEkologisk soja-yoghurt av märket Alpro (finns bl.a. på Willys). Jag har läst många både för- och nackdelar med soja och brukar fråga folk i ”hälsobranschen” vad de anser om denna proteinrika böna; de flesta säger att det inte är något de rekommenderar att äta varje dag.

Krossade paranötter – 4 st täcker dagsbehovet av selen. Selen skyddar mot fria radikaler, gynnar cellernas syreförsörjning samt funktionen av lever och sköldkörtel. Selen finns även i ägg, renkött och linser, men för högt intag ger mer skada än nytta.

Hasselnötter

Cashewnötter

Valnötter – innehåller aminosyran tryptofan som behövs för glädje-hormonet serotonin.

Pumpakärnor – innehåller nyttigt fett och är bra för prostatan.

Kokosflingor

Granatäpple

Blåbär och lingon

Gojibär och mullbär – hur kan något så sött och gott vara nyttigt? Goji- och mullbär innehåller trots sin goda, söta smak inte alls mycket socker som t.ex. russin eller torkad frukt – de går därför att äta om man ska undvika socker vid exempelvis candida eller diabetes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s