Glaset ÄR halvfullt

Jag är i stort sett motsatsen till sprallig och livlig, mina blogginlägg speglar min sinnesstämning – de lutar ofta åt ett tungsint håll, seriöst, eftersom jag varsamt tar mig fram på livets smala, branta stig.
När jag hade svårt att hitta ett kort på mig själv där jag ler, tänkte jag att borde tala om att jag har förmågan att vara glad!


Lördagkväll 28 september 2013, kl. 21:25.
Just nu sitter jag och dricker rödvin och äter ost, tillsammans med ängeln på min axel. Den kliar mitt samvete bakom örat, med de faktum att det är ekologiskt vin och mjölkfri fårost. När jag presenterar min något suddiga bild av mig själv som frusen singel i en kall värld, bedövar äen ängeln den isolerade tomheten, genom att smeka mig med det faktum att jag “har hela livet framför mig”.

För bara några dagar sedan tänkte jag köpa Johannesört för att livet känts tungt att släpa på till och från. Det sägs att det tar några veckor innan Johannesört börjar hjälpa, och att man de första veckorna till och med kan må sämre. För mig var det tvärtom – jag åt dem i juni och tyckte att jag blev piggare och gladare direkt. Däremot avtog den positiva effekten efter bara några veckor, och jag blev istället seg och likgiltig av att ta dem, så jag slutade.
Johannesört ska inte kombineras med andra läkemedel eftersom deras effekt då riskeras att rubbas – den påverkar med andra ord hela kroppen ganska rejält, och av den anledningen bör man inte äta Johannesört i några längre perioder om det går att undvika.
Ett alternativ till Johannesört kan vara klassikern Rosenrot. Jag valde att köpa det istället för Johannesört, och efter bara några dagar känner jag mig uppiggad och mer motiverad. Det är en njutning och jag är tacksam för hur lätt allt flyter på just nu. Jag vet inte om det är Rosenroten eller bara en placeboeffekt, men det spelar ingen roll.

Många hälsokostrådgivare rekommenderar att man äter D-vitamin (minst 50 μg) under vinterhalvåret. D-vitamin bildas av att solljus kommer i kontakt med vår hud – kom ihåg vikten av att vara utomhus innan kl. 14:00 varje dag! Använder man solskyddsfaktor (som jag som t.ex. använder kokosfett som motsvarar 15 i solskydd) förhindrar man inte bara UV-strålning utan också hudens förmåga att bilda D-vitamin. Brist på D-vitamin kan försvaga immunförsvaret, orsaka trötthet och nedstämdet.
Rosenrot och D-vitamin kan alltså vara två enkla hjälpmedel för att stärka sitt välmående!


Tillbaka till nuet, smulor och vinröda läppar;
Jag är hemkommen från Stockholm och en mycket givande kurs. Jag hittade allt jag behövde på stan, är jättenöjd med det jag köpte.

Jobbuppdraget på skolan är en rolig utmaning, jag är nästan överraskande stolt över mitt val att inte jobba mer än 65 % – att jag alltså inte följde mitt gamla mönster där jag tar på mig för mycket – som redan lett till utbrändhet två gånger på knappt tre år. Istället tränar jag på att ha en balans mellan jobbet, bloggen, träningen och att behandlingen pågår. Jag har ju dagligen tagit homeopatiska mediciner som i stort sett gjort mig sjuk (trötthet, värk) men nu har jag klarat av den här omgångens sista fas av medicinering, och jag har hållit min diet sedan 1 mars. På torsdag ska jag på återbesök till biopaten.

Nästa vecka innebär alltså också bara 3 jobbdagar.
På måndagkväll ska jag på en slags avslappningsyoga som jag börjat på. Det passade mig riktigt bra att börja kombinera min behandling med stresshantering, avslappning och koncentrationsövningar. Jag har inte varit mottaglig eller riktigt haft ork för det på ett ganska bra tag, men det hör ihop med att må bra. Fysisk och psykiskt – två sidor av samma mynt.
På onsdag efter jobbet ska jag på en lite annorlunda massagebehandling, den inkluderar stresshantering och personlig utveckling, jag älskar sånt!
Efter det ska jag köra vidare mot Göteborg – ytterligare något jag ser fram emot.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s