Hur ser DU ut?

Du och jag är lättpåverkade, vi imiterar vad de andra anser som “inne” vad gäller det ytliga – på bekostnad av vårt naturliga jag.
Vad som är “rätt och hett just nu” ändras titt som tätt – och lika snabbt kopierar vi upp denna bild, och tejpar fast den som en mask – för att känna sig fin, där under den. Man klipper inte klipskt hål för ögonen, utan följer blint strömmen.
Detta resulterar i att vi ofta ser likadana ut – kanske ett sätt att kamouflera rädslan för att inte passa in, i mönstret.
Adam och Eva skulle vara besvikna att vi begränsar oss på detta sätt, efter att ha fått fri vilja och allt…

När jag var ung, hehe, ändrade jag hårfärg från blond till svart till rött till blont till brunt till rött till svart till…
Idag har det gått ca 3 år utan att jag gjort någonting med mitt hår, förutom klippt topparna (och impulsivt klippt lugg med kökssaxen – hur är det möjligt att regelbundet begå ett och samma misstag?)
Det är tur att det växer ut igen, när man lika kreativt som impulsivt redigerar sin bild med sax, i fåfängans takt. Precis som jorden aldrig ger upp att återhämta sig efter vår vanskötsel, centimeter för centimeter, växer envist alltid vår egen hårfärg fram, millimeter för millimeter, hur mycket vi än bleker bort eller målar över.
Jag tror man klär och bär det som är ens naturliga, riktiga färg bäst, även grå och så kallad “råttfärgad” hårfärg. Det matchar ens ögonbryn, fransar, ögonfärg och hudton – allt man fick, det som ingick, när man föddes.
Och vem vet vilka nyanser som döljer sig i ens naturliga hår, om det aldrig får synas?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s