Tips på skonsam hygien

Som jag skrivit innan kan det finnas många giftiga ämnen i produkter som innehåller parfym. Jag menar inte att man ska sluta använda parfym som luktar så gott, men ett tips är att spruta parfymen på kläderna istället för direkt på huden.
Jag har dock sett en dokumentär som visade på att det är den egna kroppslukten som är mest attraherande.

På Coop finns det schampo, balsam, duschcreme, body lotion och läppsyl från märket Änglamark som är utan parfym och färgämnen. (Läs skönhetstips från Guatemala om du också har torrt hår).

Produkterna kostar ca 19 kr st, och eftersom de är så billiga kan man lägga mer pengar på en deodorant utan aluminium. Vi får i oss tillräckligt av det genom att äta fisk…
Jag är en av många som är känslig mot tungmetaller, så det kan vara värt att satsa på en deodorant som inte innehåller det, med tanke på att man använder det varje dag. Kolla innehållsförteckningen, ibland måste man lyfta på den översta lappen för att hitta den riktigt långa listan på vad vi egentligen gnider in i våra armhålor – det får direktkontakt mer hela kroppen, där sitter även lymfkörtlarna. Det är nära brösten också – ett trivsamt tillhåll för cancer..

Deodoranten jag använder är från märket Rosenserien. Den finns på hälsokostaffärer, även för killar, och kostar 229 kr. Den är parfymerad med eteriska oljor, och ska enligt försäljaren även funka för personer som svettas mycket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad gäller läppsyl kan jag berätta att jag varit beroende av det flera år, tills jag testade att bara sluta använda det, trots att läpparna blev torra. Efter några dagar med jättetorra, röda läppar började kroppen själv att återfukta dem.

Så det funkar att “torka ut” sitt läppsylberoende och bli av med det, lite tålamod är allt som krävs.

0 thoughts on “Tips på skonsam hygien”

  1. Stilla havet tar ju emot radioaktivt avfall från Fukushima dagligen sen 2 år tillbaka, så man får se sig för för fisk från det området också nu tyvärr.

    Like

    1. Ok jag blir inte förvånad.. Man har hittat stora mängder plast i magen på till och med isbjörnar på Nordpolen, som annars lever helt isolerade från människor. We’re fucked!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s